Week van de bemiddeling

Week van de bemiddeling

Afgelopen week was het de jaarlijkse Week van de Bemiddeling.

Conflicten komen voor in allerlei aspecten van ons leven, of het nu gaat om familiebanden, verhoudingen tussen huurder en verhuurder of tussen buren. In plaats van direct naar de rechtbank te stappen, kunt u overwegen een meer constructieve en vreedzame benadering te kiezen: bemiddeling.

Bij bemiddeling gaat een neutrale derde partij, de bemiddelaar, samen met u en de andere betrokkenen op zoek naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Dit gebeurt in een strikt vertrouwelijke sfeer, wat een veiligere omgeving biedt voor open communicatie en eerlijke afspraken. Waar rechtszaken vaak leiden tot onherstelbare breuken, vooral in familieverband, beoogt bemiddeling juist het behoud van relaties door een gezamenlijke oplossing te vinden.

De bemiddeling volgens het Gerechtelijk Wetboek is een gestructureerde en vrijwillige procedure, waarbij de betrokken partijen met behulp van een bemiddelaar naar een eigen schikking streven. Deze kan op initiatief van de partijen zelf, of op voorstel of bevel van een rechterlijke instantie worden gestart.

Kortom, bemiddeling biedt een alternatieve weg die niet alleen conflicten kan oplossen, maar ook relaties kan behouden en versterken. Advocatenkantoor Paesen-Neyens-Dirckx staat klaar om u te begeleiden in dit proces en u te helpen bij het vinden van de meest harmonieuze oplossing voor uw geschil.

Mr. Bert Neyens is naast advocaat ook bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken en Mr. Kim Dirckx is erkend bemiddelaar in familiale zaken.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Wilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.